Vostok Amphibian - Ehwatch

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Vostok Amphibian

Russian Made *

Vostok Amphibian

Nog een mooie uitvoering van de Amphibian antimagnetic.
De staat is ook erg mooi, en origineel . De bezel is origineel en als nieuw. De kast heeft een mooi gepolijst motief. De blauwe wijzerplaat is erg mooi en zeldzaam. De vlek in het midden is een reflectie. Dit is een Amphibian uitvoering, met luxe wijzers, de minutenwijzer heeft dus geen pijlvorm maar is recht.

Zo mag ik horloges graag zien, nette staat en een strakke militaire wijzerplaat.
Er zijn verschillen in uitvoering, de middelste is een Wostok, bezels verschillen ook. De kasten zijn onderling net weer wat anders. Zo heb je een Vostok, Wostok of Boctok. Het maakt niet uit, ze zijn allemaal uit dezelfde stal.

Het vinden van dit soort zeldzame uitvoeringen en nagenoeg in nieuw staat is een tijdrovende hobby, wat bij het scoren een kick geeft, zeker indien de aanschafprijs laag is.

Een dijk van een klok, degelijk, robuust en betrouwbaar. Er zijn vele modellen geproduceerd, uiteraard probeer ik de bijzondere, en naar mijn mening de mooiste en beste er uit te halen.
Door de degelijke constructie en waterdichtheid is het horloge overal voor in te zetten.
Boctok is voor de binnenlandse markt, Wostok is ook voor export gemaakt. Veel verschil is er niet, behalve de militaire driehoek onder de 12. Bij de Wostok is deze oranje/rood.

 

Wostok Amphibian, met een mooie wijzerplaat indeling van deze antimagnetic uitvoering. De secondewijzer is recht van model, dus geen lummi bolletje.

De Wostok uitvoeringen hebben de teksten in het Engels en waren dus voor de export. Ook de aanduidingen op de deksel zijn in het Engels. Met deze modellen zijn er geen verschillen tussen de export en binnenlandse uitvoeringen.

Als verzamelaar van vintage horloges, vind ik het restaureren net zo leuk als het dragen. Dankbaar werk overigens, je geeft een afgeschreven horloge weer een nieuw leven. Bovendien werkt het waarde verhogend, wat een prettige bijkomstigheid is. Het is dus economisch verantwoord.


Deze zeer mooie uitvoering met blauwe wijzerplaat is ook een automaat. De kast heeft een mooi model. De bandaanzet is anders. Een stalen band zal niet zomaar vervangen kunnen worden voor leer. Zeer degelijke constructie.

 

Dit is overigens een zeldzame uitvoering, vanwege de aparte bandaanzet, het nadeel is dat een leren band monteren geen optie is.

Duidelijk een Automatic 21 jewels, caliber 2416. De huidige heeft 31 jewels maar is er niet beter op geworden, de 21 jewels uitvoering is degelijker.


Onderstaand dezelfde in een nog mooiere staat, dit is een exemplaar in NOS staat, dus als nieuw. Enkel de bezel zal ik vervangen voor een grotere uitvoering voor beter grip. Deze heeft een stalen secondewijzer, bovenstaande een kunstof rode. Persoonlijk vind ik deze stalen het mooist.Dit is een van de eerste modellen. De kast is van staal, 200 meter waterdicht, geschroefde kroon en deksel. Persoonlijk vind ik de kast minder mooi dan de elegantere modelen die later zijn geproduceerd. Wel een must voor de Diver collectie. Deze staat op mijn lijstje om te gaan restaureren tot een perfect exemplaar. Van deze uitvoeringen is ook de 300 meter waterdicht in omloop, maar ze zijn erg zeldzaam.
Duidelijk voor restauratie. Nieuwe wijzers en bezel liggen al klaar. Deze stalen kast heeft een mooi polijstprofiel.Antimagnetic met groene wijzerplaat. Deze uitvoering kom je niet zo vaak tegen. Op deze manier wordt het bijna een chique uitvoering.
Dit is een NOS (New Old stock) dus een oud klokje maar in nieuw staat, ongedragen.

Dit is een antimagnetic uitvoering en heeft een schild over het uurwerk, om het af te schermen tegen magnetische velden. Magnetisme is een van de gevaren voor een goede werking bij mechanische uurwerken.

 

Dit exemplaar is weer anders van vorm, dan de ronde modellen.
Deze lijkt hetzelfde  als de automatic kast en de ronde antimagnetic uitvoeringen, maar is het niet.
Kijk maar eens goed tussen de lugs (de bandaanzet); hierbij is die ruimte niet recht, maar rond en loopt dus mee met de ronding van de kast.

De andere uitvoeringen van de antimagnetic en automatic hebben een afgevlakte kant tussen de lugs. Zo blijf je maar ontdekken dat men niet zo maar een model kast heeft gemaakt, maar voor subtiele onderlinge verschillen hebben gezorgd.

Een zelfde Amphibian antimagnetic uitvoering in het grijs. Deze is erg zeldzaam, het piramide symbool boven Boctok in het rood is bijzonder. Ook dit is een oude voorraad, (NOS) en oogt als nieuw.

 

Mooi, smetteloos model.

 
Antimagnetic schild, en een in nieuwstaat uurwerk

 
Website Hit Counters
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu